ONLINEKURS
Sömn och återhämtning i din familj 

Få sömn och återhämtning att fungera i din familj. Sömnen spelar stor roll i hur vi mår vilket i sin tur påverkar hur vi möter andra, om vi orkar leva det liv vi önskar, om vi orkar vara aktiva och hur hälsosamt vi lever i övrigt.

Sömn är vår hjärnas föda; hjärnan klarar sig inte utan sömn. Efter trefyra dygns sömnlöshet reagerar vi med att våra sinnen påverkas. Vi kan få svårigheter i att koncentrera oss och svårt att minnas. Det är mycket som händer med vår kropp om vi under lång tid inte har sovit.

Sömnen är viktig för alla i familjen. Hur sover ditt barn bäst? Hur vill du sova? Din partner?

I media kan vi följa hur viktigt det är att vi äter rätt och motionerar regelbundet. Sömnen belyses inte lika starkt, även om den är lika viktig för vår hälsa som kost och motion. Forskare idag menar att vi aldrig har återhämtat oss och sovit så lite som vi gör nu. Förr följde vi ljuset medan vi idag ofta har fulltecknade kalendrar oavsett om det är mörkt eller ljust ute. Många upplever också en attityd i vårt samhälle att vi ska vara upptagna och fullbokade. Detta gör att vi sover mindre idag, vilket gäller både för barn och för vuxna. Resultatet av att sova för lite märks ofta på vårt humör, våra känslor och om vi orkar med vår vardag. Hur ser sömn och återhämtning ut i din familj?

Kursen skapar en medvetenhet om sömnens betydelse för dig, ditt barn och din familj. Den ger dig konkreta verktyg hur du kan agera om du behöver ändra rutiner så att sömnen fungerar för alla i familjen.

Innehåll:

  • Sömnens betydelse
  • Hur ni kan få sömnen att fungera i er familj
  • Sammanfattning Sömn